Vinga med Guidning och Ostronöppning

Vi hämtar er i Göteborg med Seaside shuttle. Efter en härlig båttur i Göteborgs skärgård stannar vi på Vinga för en guidad tur med Winga vänner. En historisk och trevlig upplevelse om då och nu på en av Göteborgs skärgårds mest kända platser.

Efter guidningen möts vi upp i hamnen igen där ni får vara med om den ädla konsten att  sabrera lite cava.  Ihop med det får ni lära er den ädla konsten att öppna ostron samt hur de bäst serveras. Man får kunskap om hur ostronen lever och lite historik och sedan får man alltså själv öppna ostronen och avnjuta dessa.

Turen är på ca 2 timmar.

Ostron på Vinga

Winga Vänner
Föreningen Winga vänner som bildades 1984 har som målsättning att bevara miljö, Vinga fyr och övriga byggnader på Vinga.  Föreningen håller också platsen tillgänglig för allmänheten och det är möjligt tack vare ideellt arbete, insamlingar och bidrag.

Deras verksamhet gör det möjligt att se den vackra utsikten från Vinga fyrtorn, besöka båken och Taube museet i fyrmästarbostaden. Man kan också handla i kiosken vid gästhamnen eller ta ett bad i Gattulvsviken.

Tillägg

  • Räksmörgås
  • Tapasbricka

Övrig dryck och eller middag med skaldjur alternativt helgrillat

Vid hård vind åker vi istället på en skärgårdssafari inomskärs där vi också bjuder på varmrökt lax och historia på Björkö rökeri och laxodling. Hård vind är över 8 meter per sekund.